top of page
aanb part top

Aanbod particulieren

  • Facebook
  • Instagram
aanb part bewustwordings...

Bewustwordingsgesprekken – lage drempel, kort traject

Heb je het gevoel dat je in een vicieuze cirkel of negatieve spiraal zit?

Ben je vaak moe, futloos of prikkelbaar zonder duidelijke aanleiding?

Is je leven routineus en struikel je vaak over dezelfde hobbels?

Slaag je er niet in om trauma’s te verwerken of het verleden achter je te laten?

Dan helpt een bewustwordingsgesprek je om inzicht te krijgen in de kern van je probleem. Om van daaruit op zoek te gaan naar manieren om jezelf te herontdekken. Via diepgaande gesprekken en zelfonderzoek peilen we naar je kwaliteiten, verlangens en behoeftes, en brengen we blokkages in kaart. We werken aan een positiever zelfbeeld zodat je weerbaar wordt, meer energie krijgt en nieuwe uitdagingen durft aan te gaan.

aanb part psycho...

Psychotherapie – gerichte behandeling, langer traject

Interactionele Vormgeving (I.V.) is een relatief nieuwe vorm van psychotherapie die gestoeld is op verschillende stromingen.

Als psychotherapeut volg ik een ‘meersporenbeleid’ waarin methodes en behandelwijzen uit verschillende richtingen samenwerken.

Eenvoudig gesteld: de therapie is aangepast aan jouw unieke persoon, noden en belevingswereld omdat ik mij niet moet vastpinnen op één specifieke zienswijze.

Ik stem de behandeling af op jou en je hulpvraag, ook met oog voor lichaamsgerichte, existentiële én spirituele dimensies.

Of je nu een denker, doener of voeler bent, we werken samen aan alle facetten die je graag wil uitdiepen, verbeteren of ontplooien.

aanb part meditatie

Meditatie

De gejaagde maatschappij, de druk om te presteren in je privéleven en op het werk, de eindeloze keuzestress, … ze leiden tot kwaaltjes waaronder de ‘moderne mens’ gebukt gaat. Hoewel we doorgaans bekommerd zijn om onze lichamelijke gezondheid, behandelen we ons mentale welzijn stiefmoederlijk. Een toverformule is meditatie niet, maar het heeft wel een zeer heilzame werking op lichaam en geest.

Via meditatie bereik je opnieuw de natuurlijke staat van geluk waarvan je bent afgedwaald. Je ervaart een diepe rust die de mallemolen in je hoofd tot stilstand brengt. Je ziet problemen in een ander daglicht. Je bezint en verstilt. Je denkt positiever. En ook je lichaam vaart er wel bij: door te mediteren verlaag je de activiteit van genen die gelinkt zijn aan stress en ontstekingsreacties.

Ik organiseer maandelijks een meditatie-avond waarop iedereen welkom is – met of zonder ervaring.

Daarnaast organiseer ik ook workshops ‘start to meditate’: ideaal als je wil ontdekken wat mediteren is, welke vormen er bestaan, wat de positieve effecten ervan zijn, en meer.

aanbod part training denken

Dagtraining: Moeder, waarom denken we?

Rust vinden in je hoofd, op eender welk moment.

Pieker je veel? Is je hoofd veel drukker dan je lief is? Blijft het maar malen en komt het zelden tot rust? Speelt het denken vaak te lang de hoogste viool? En verlang je hierin naar duurzame verandering? Dan is deze training iets voor jou.
Je wordt een ganse dag ondergedompeld in de wereld van het denken. Je leert wat denken precies is en hoe jij er de leiding over kan nemen. We gaan ervaren en oefenen hoe jij zelf je hoofd tot rust kan brengen. Zo bouwen we samen aan een gelukkigere versie van jezelf!
Na deze dag ga je zelfbewuster en met een pak nieuwe inzichten naar huis.

website.jpg
bottom of page