top of page
Jij kan... bovenkant

Jij kan zijn wie je bent

  • Facebook
  • Instagram
Jij kan ... over het boek

Over het boek

Het streven naar geluk is een universeel streven. Een deel van ons geluksgevoel is genetisch bepaald, maar een groter deel hebben we zelf in de hand. Toch denken we vaak dat ons geluk afhankelijk is van externe factoren: van geld en luxeartikelen tot een job met aanzien, een mooier uiterlijk of een andere opvoeding.

Door te focussen op omstandigheden waarop we weinig of geen vat hebben, besteden we te weinig aandacht aan geluksprincipes die we zélf kunnen sturen. Als je op zoek gaat naar mens-eigen factoren, overwin je obstakels die een gelukkiger leven in de weg staan.

‘Jij kan zijn wie je bent’ beschrijft eenvoudig en menselijk hoe je kunt groeien op lichamelijk, mentaal, emotioneel en energetisch vlak. Om zo je leven van binnenuit beter vorm te geven. Voorts houdt het boek de snel evoluerende maatschappij een spiegel voor, en peilt het naar veranderingen die groei en geluk positief kunnen beïnvloeden. Dit behapbare boek brengt je dichter bij de essentie: de mens die jij wilt zijn!

 

Jij kan... wat anderen zeggen

Wat anderen zeggen

Lieven Annemans, Professor aan de UGent, en titularis van de Leerstoel “gezond en gelukkig leven”

Dit is een zeer relevant, intens en inspirerend boek, op de juiste toon geschreven. Men vindt er geen overtollige wetenschappelijke theorie in terug noch wollige dictaten. Wat men dan wel vindt is een degelijke uitleg, waarmee je aan de slag kan gaan, over onder andere hoe we naar onze signalen moeten luisteren, hoe denken en voelen kunnen samen gaan, hoe we onszelf kunnen ontwikkelen (en daar staat geen leeftijd op) en anderen helpen te ontwikkelen. Kortom een praktische gids die zoals de titel aangeeft je helpt te zijn wie je bent.

Dirk De Wachter, Professor psychiater UZ Leuven

“Dit boek is geen simpele gids om zo snel mogelijk het grote geluk te grijpen, maar een persoonlijk doorleefde zoektocht naar een meer vervuld bestaan. Het geeft richting zonder moraliserend of dwingend te worden, het toont mogelijkheden zonder superieur betweterig te zijn. Het is een heldere kaart waarmee de lezer zelf zijn pad kan uittekenen.”

Wouter Torfs, ceo Schoenen Torfs

‘Wie wil er niet écht zijn leven ten volle ‘leven’? Niet vanuit angst en gepieker maar vanuit vertrouwen en liefde. Diane Vandevenne beschrijft op een heel authentieke en menselijke manier haar kompas voor een leven vanuit je hart en vanuit je ziel. Een aanrader voor wie persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel draagt.’

 

 

Jan Devriendt, arts en counselor

Weer een “Toegankelijk-Openhartig-Praktisch” - boek van Diane! Het beschrijft in ontroerend eenvoudige taal waar het in “mens-zijn” écht om gaat. Tegelijk biedt het een degelijk kompas voor wie “de school van het leven” zinvol wil ervaren en er échte voldoening wil vinden.

Marten Klaver, voormalig neuroloog en behandelaar van onbegrepen klachten

De essentie van het boek ‘Jij kan zijn wie je bent’ is de bestaansgrond, de existentie van de mens. We zien bij onbegrepen lichamelijke klachten een ontregeling van de bestaansgrond. Mensen doen uitspraken als ‘ik mag er niet zijn’ of ik word niet gezien’. Deze pijnlijke overtuiging, dit wezenlijke gevoel, dat stamt uit de kindertijd, vindt zijn verkeerde weg in het lichaam. Dit kan zich voordoen in alle vormen van klachten. De oplossing ligt in het bewustmaken van deze overtuiging en er een volwassen antwoord op geven. Het boek maakt zichtbaar met allerlei voorbeelden dat hier de sleutel ligt van de klachten en geeft de weg aan tot heling van deze wond die zich diep in het ik bevindt.

 

Jij kan ... bestellen

Bestellen

 

Paperback: ISBN 9789082329414: 24,50 €

E-book: ISBN 9789082329421: 17,99€

Rechtstreeks:

je ontvangt het gesigneerde boek, inclusief een bladwijzer en een persoonlijke boodschap (op verzoek).

Mail info@dianevandevenne.be met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en leveringswijze:

afhalen: Heidestraat 5 - 3980 Tessenderlo

verzenden in België via BPost (7 euro)

Schrijf het totaalbedrag over op rekening:

IBAN BE87 3300 6745 7894 -  BIC: bbrubebb (Alfafocus bvba, Heidestraat 5, 3980 Tessenderlo)

Na overschrijving ontvang je een digitale factuur, waarna de verzending volgt.

Verkrijgbaar in ELKE boekhandel, ook bij Bol.com 

bottom of page