top of page
Uit... bovenkant

Uit de schaduw

  • Facebook
  • Instagram
Uit ... over het boek

Over het boek

In ‘Uit de schaduw’ benader ik de problematiek van het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) en fibromyalgie vanuit het principe dat iedereen op zoek is naar bestaansrecht en groei. Onder de symptomen van de aandoeningen – pijn, vermoeidheid, perfectionisme, een laag zelfbeeld, weinig eigenwaarde, ...  – schuilt een onbewust maar zeer aanwezig streven naar bestaansrecht.

Ik schreef dit boek in de taal van het hart. Om zo bruggen te bouwen tussen de psychologie, de medische wetenschap en de dynamiek van bewustwording en persoonlijke groei. Met ‘Uit de schaduw’ wil ik CVS en fibromyalgie bespreekbaar, begrijpelijk en toegankelijk maken. Zowel voor mensen die eraan lijden, als zij die er rechtstreeks of onrechtstreeks mee te maken krijgen.

 

Uit... wat anderen zeggen

Wat anderen zeggen

Prof. Dr. Dirk De Wachter, psychiater

In Uit de schaduw worden de klassieke wetenschappelijke modellen van de somatische geneeskunde en de psychologie verbonden met spirituele inzichten.

Het bijzondere aan dit boek is het ‘insider’-perspectief. De auteur, partner van een patiënt, schrijft vanuit de eigen beleving, respectvol en genuanceerd. Deze herstelgerichte benadering kan een voorbeeld zijn voor de geneeskunde van morgen, waarin het standpunt van de ervaringsdeskundigen een belangrijke plaats moet krijgen.

Ingeborg TM Sergeant

Beste lezer, laat je meenemen, verwacht geen bewijzen, laat je inspireren.

Ik kan bevestigen, door alles wat ik heb mogen ervaren, dat een nieuwe visie uitnodigend en verruimend kan zijn. Met of zonder CVS is dit boek een handleiding om op een eenvoudige en toegankelijke manier een ziektebeeld op een andere manier te bekijken. De sleutels die je meekrijgt zijn helder en eenvoudig.

Dr. Jan Devriendt, arts

Hierin herken ik mijn persoonlijke gedrevenheid als arts om de mens niet alleen maar op fysiek vlak te behandelen, maar net de verdiepingsslag naar de samenhang tussen fysieke, mentale, emotionele en spirituele zijns-aspecten te maken, om duurzaam herstel, en niet alleen symptoombestrijding, na te streven.

Ik ben er van overtuigd dat dit boek voor veel lijdenden inspirerend, troostend én confronterend, en vooral aanmoedigend kan zijn om de weg naar binnen op het spoor te komen, om het zielenpad stap voor stap te ontsluieren uit de dichte mist van onze vaak zo eenzijdige materiële gerichtheid.

Stijn Elsen, gezondheidspsycholoog en auteur van o.a. ‘Een leven lang gezond en gelukkig’


Uit de schaduw reikt praktische sleutels tot eigenwaarde en begrip aan. Dianes unieke, spirituele benadering van CVS en fibro gaat een geweldige verrijking betekenen voor niet alleen de patiënten zelf, maar voor de hele psychologische hulpverleningswereld anno 2015 en verder.

Dr. Karine Verwimp, huisarts

Dit ‘helend’ boek heeft me geïnspireerd om op een vernieuwde manier om te gaan met mijn patiënten. Ik durf nu meer en meer te sturen naar onderliggende patronen en reflectie hierrond.

Anne Denie

Ik heb me nog nooit zo begrepen gevoeld. Ik ben zo dankbaar voor dit boek, het bracht me zoveel inzichten.

 

uit ... bestellen

Bestellen

 

Paperback: ISBN 9789082329407: 20,50 €

E-book: ISBN 978-94-6266-089-2 : 14,99 €

Rechtstreeks:

je ontvangt het gesigneerde boek, inclusief een bladwijzer en een persoonlijke boodschap (op verzoek).

Mail info@dianevandevenne.be met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en leveringswijze:

afhalen: Heidestraat 5 - 3980 Tessenderlo

verzenden in België via BPost (7 euro)

Schrijf het totaalbedrag over op rekening:

IBAN BE87 3300 6745 7894 -  BIC: bbrubebb (Alfafocus bvba, Heidestraat 5, 3980 Tessenderlo)

Na overschrijving ontvang je een digitale factuur, waarna de verzending volgt.

Verkrijgbaar in ELKE boekhandel, ook bij bol.com

bottom of page