Wat als... je eigen GPS het laat afweten?

Bijgewerkt op: 19 aug. 2018


Stel: je GPS laat het afweten… er is geen WiFi, geen 3 of 4G… en dus ook geen hocus pocus Dr. Google.

Hoe zou jij je dan van A naar B kunnen verplaatsen? Hoe zou jij je bestemming kunnen bereiken? Hoe zou jij je richting in het leven nog kunnen vinden?

Wat als... onze GPS het plotsklaps laat afweten? Paniek?

Zouden we dan niet genoodzaakt zijn om ‘terug naar de basis’ te gaan? Zouden we dan niet, als we ter plekke willen geraken, snel, snel… alles wat er in ons zit, opnieuw leren aanwenden om toch ons doel te bereiken en onze weg te vinden?

We zullen alleszins verplicht worden om onze eigen, innerlijke toolbox open te trekken… Onze intuïtieve vermogens… Onze innerlijke wijsheid… Ons innerlijk weten… Onze natuurlijke, aangeboren vermogens…

Dus… als techniek en technologie het laten afweten en er niks anders voorradig is… Dan, ja dan, zullen we ons innerlijk kompas eens van onder het stof halen.

Raar, toch hè?

Waarom staan techniek en technologie bij ons zó erg op de voorgrond? En onze gidsen waar moeder natuur ons mee bezield heeft op de tweede rij?

Wat als… dit eens omgekeerd zou zijn? Wat als… onze innerlijke wijsheden, ons buikgevoel… ons innerlijke weten… voorgrond zouden zijn… en techniek en technologie ondersteuning zouden bieden… in plaats van omgekeerd?

Mijn nieuwe boek ‘Jij kan zijn wie je bent: een kompas voor gelukkigere versie van jezelf’ wil een lans breken om alles waar moeder natuur ons als mens mee bezield heeft, zijn natuurlijke plekje terug te geven.

Zouden we niet meer instrumenten ter beschikking hebben om een gelukkigere versie van onszelf tot leven te brengen als we in staat zouden zijn onze lichaamssignalen beter te begrijpen? Als we onze denkende geest zelf zouden kunnen regisseren? De gevoelens die in ons leven beter zouden begrijpen? Als we ons meer bewust zouden zijn van wat ons drijft in ons doen en laten? Meer zin weten te geven aan ons leven? En een beter zicht zouden hebben op dat wat het leven nu precies van ons verwacht?

En weet je, alles is in ons aanwezig… het is een kwestie van het je te herinneren… er opnieuw contact mee te maken… het opnieuw bestaansrecht te geven… en er opnieuw gebruik van leren te maken…

Wil jij ook herinneren wat er in de kern in jouw aanwezig is? In mijn boek zal je ongetwijfeld… veel herkenning vinden… Of wil je liever samen met mij puzzelen aan jouw levenspuzzel? Maak dan een afspraak voor een privé-sessie.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven