top of page

Suikervrije appelcrumble

Bijgewerkt op: 17 feb. 2018

Bewustwording in de breedst mogelijke zin van het woord is een mooie rode draad door mijn levensloop. Door de jaren heen heb ik talloze boeken verslonden: over bewustwording, zingeving, spiritualiteit maar ook over voedsel, voeding, gezondheid en zoveel meer. Ons lichaam is het voertuig van onze ziel. Het is belangrijk dat we er goed zorg voor dragen en dat we bewust omgaan met de manier waarop we onszelf voeden.

O.a. suiker en transvetten leveren geen positieve bijdrage aan onze gezondheid. Door de jaren heen heb ik in mijn kook- en voed

ingsstijl veel wijzigingen uit vroegere gewoontepatronen aangebracht.

Ik postte enige dagen geleden een foto van mijn ‘suikervrije’ appelcrumble op Facebook.

Vele mensen waren benieuwd naar het recept. Ik wil het graag met jullie delen.Het recept is gebaseerd op de ‘appelkruimeltaart met slagroom’ uit Dagelijkse Kost van Jeroen Meus.

Wat heb je nodig? Appels (naar ieders voorkeur: zoete, zure of een mengeling van de twee) Calvados Voor de kruimellaag (hoeveelheid- afhankelijk van de grootte van de ovenvaste schaal) 75 g bloem 1⁄2 koffielepel kaneel 40 g boter (-> ik gebruik gesmolten kokosvet) 20 g vloeibare honing 1/2 koffielepel steviapoeder (100 g rozijnen) Dit is facultatief. Ik doe het er nooit onder

Werkwijze: Neem een vuurvaste schotel. Schil appels en snijdt in stukken tot de schaal gevuld is.

Overgiet met wat calvados. 

Maak de crumble ->alle ingrediënten mengen tot je een verkruimelend effect hebt.  Mocht de textuur te vochtig zijn, dan een beetje bloem toevoegen tot je mooie kruimels hebt. Over appels strooien.

Ik bak ongeveer 45 minuten op max. 160°.  (niet hoger owv verbrandingspunt kokosolie)

Je kan de crumble warm of koud eten, naar ieders voorkeur.

Succes!

25 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Noah Burke
Noah Burke
Aug 29, 2021

Interesting...

Like
bottom of page